For når du føler deg radikal

Månedsmail august

Håper alle har hatt en god sommer

Gode partivenner

Vi legger bak oss sommerdagene på vei inn til høsten. Mange skal tilbake til hverdagen, noen på skolebenken, andre til møter i kommunestyret. 

Høstsemesteret betyr også nytt skoleår og første gang i barnehagen for mange små.

Nå blir barnehage billigere for første gang på åtte år. Fra 1. august vil maksimal pris for en barnehageplass være 3 050 kroner per måned. Familier med ett barn får 2 915 kroner mer å rutte med i året, de med to barn 4 956 kroner, og de med tre barn 6 413 kroner.

For første gang får alle førsteklassinger over hele landet mulighet til å delta i SFO, helt uavhengig av foreldrenes lommebok. Nå får om lag 60 000 førsteklassinger 12 timer gratis skolefritidsordning (SFO). Da vil foreldre i snitt spare rundt 20 000 kroner i året.

Førsteklassinger fra familier med lav inntekt får gratis heltidsplass i SFO. Dette gjelder 5500 førsteklassinger over hele landet. 

Det er tøffe tider for mange. Samtidig har vi en rødgrønn regjering som jobber for å gjøre hverdagen til vanlige folk bedre.

Her er noen lovendringer som kom på plass fra 1. august: - Endringer i AAP-reglene og fjerningen av karensåret trer i kraft- Kollektiv søksmålsrett blir gjeninnført- Barnetrygden regner nå utenfor uføretrygd.- Yrkesdykkere blir nå endelig en del av arbeidsmiljøloven- Ny åpenhetslov. Bedrifter må nå informere om virksomheten deres har negative konsekvenser for menneskerettigheter og at de følger ordentlige arbeidsforhold i utlandet. Denne informasjonen blir tilgjengelig for allmenheten.- Krav om merking av retusjert reklame trer i kraft.- Sosialhjelpa ble prisjustert opp med 3,4% 

Vi fortsetter også vår politiske høst i Bærum Arbeiderparti. Her er noe av det du har i vente!

Aktiviteter

Representantskap mandag 22/8 kl. 19:00 i Folkets Hus i Sandvika om kommuneplanens arealdel 2022-2042. Representantskap om kommunens arealplan (arbeiderpartiet.no)

Byfest i Sandvika 26.08-28.08 der partiet skal stå på stand og vi håper mange har mulighet til å bidra. Sandvika byfest (arbeiderpartiet.no)

Søndag 04.09 kl.14:00 blir det 120 årsfest for Bærum Ap, mer info på våre nettsider: 120 års jubileum (arbeiderpartiet.no)

Hun bør stille!

Dette er en spennende høst med både program og nominasjon. Arbeiderparti kjører en kampanje som heter “Hun bør stille” som handler om å få flere kvinner til å stille til kommunestyret. 

Alt for mange politiske forsamlinger ligner ikke på de innbyggerne de skal representere. Kvinner utgjør halvparten av befolkningen. Derfor mener jeg at de også bør utgjøre halvparten av politikken. Vi tror politikken vår blir bedre dersom flere er med. Derfor håper vi du vil oppfordre en kvinne du kjenner til å stille til valg. 

Jeg tror politikken til Arbeiderpartiet blir bedre dersom flere er med. Derfor håper jeg du vil

oppfordre en kvinne du kjenner til å stille til valg!

Du kan foreslå kvinner du mener burde stille her: www.hunborstille.no

Hilsen kvinnekontakt - Cathrine Chaffey

Vi ønsker alle en flott augustStyret Bærum Ap