Grunn til optimisme for Arbeiderpartiet i Bærum og Asker !

Budstikkas nettutgave presenterer i dag resultatet av skolevalget i Asker og Bærum. Det er nå absolutt grunn til optimisme, men vi må stå på helt til valget 14.september. (Nedenfor et klipp fra Budstikkas kommentar til skolevalgene lokalt i Bærum og Asker)

original_1478641801_283945

Høyre med klar tilbakegang i Asker og Bærum

(Fra Budstikkas nettavis 9.september)

Valgvinden blåser i retning Arbeiderpartiet, selv om unge mennesker i Asker og Bærum fortsatt holder en knapp på Høyre.

Ordførerkandidat Marianne Riis-Rasmussen og Asker Ap ender opp med 23 prosent av stemmene. Det er 3,2 prosentpoeng frem siden 2011-skolevalget. I første versjon av denne artikkelen ble årets resultater sammenlignet med 2011-valget. Det rette sammenligningsgrunnlaget er valget i 2013. Budstikka beklager.

Det viser resultatene fra årets skolevalg som ble klare tirsdag kveld. Der kommer det frem at Høyre, som alltid har gjort et godt valg i Asker og Bærum, nå må svelge en tilbakegang på hele 20 prosentpoeng i Asker. I Bærum er nedgangen på 9,7 prosentpoeng.

• Asker: I kommunevalget (skolevalget) i 2011 fikk Høyre hele 47 prosent av stemmene. I årets skolevalg er Høyre nede i 27 prosents oppslutning. Ap er Askers nest største parti (etter Høyre) med 23 prosent av stemmene.

• Bærum: I kommunevalget (skolevalget) i 2011 fikk Høyre 41,6 prosent av stemmene. I årets skolevalg må Høyre nøye seg med 31,9 prosent. Høyre er likevel det største partiet, med Ap på andreplass med 19,9 prosent av stemmene.

– Høyre går merkbart tilbake, men de gjør fortsatt et godt valg i Asker og Bærum, sier Atle Jåstad i Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste.

Verdt å merke seg er det at Miljøpartiet De Grønne får en oppslutning på hele 14,2 prosent i Asker. I Bærum får Rasmus Hanssons parti 10,5 prosent av stemmene.

Arbeiderpartiet er vinneren.

Jåstad tror innbyggernes sosiale bakgrunn og kommunens homogene sammensetting kan forklare hvorfor Høyre alltid har stått sterkt i våre kommuner.
Men vinden blåser i retning Arbeiderpartiet, så det er ingen grunn til ikke å ta på luen, sier Jåstad.

Han viser til de ferske resultatene fra årets skolevalg der Arbeiderpartiet er utropt som soleklar vinner på landsbasis.

Arbeiderpartiet har kapret 31,9 prosent av stemmene i årets skolevalg, mot 23,0 prosent i 2013. I landet for øvrig har Høyre falt fra et rekordresultat på 28,2 prosent i 2013 til 16,4 prosent i år.