Medlemsansvarlig

Tobias Hangaard Linge

Tobias er i økonomistudent på OsloMet og tidligere leder i AUF i Akershus og AUF i Viken. Han er Akershus Arbeiderpartis 7. kandidat ved stortingsvalget 2021.

Tobias Hangaard Linge

Bli bedre kjent med Tobias Hangaard Linge:

Hei! Jeg heter Tobias og er 23 år og stiller til valg for Akershus Arbeiderparti som ungdomskandidat.

De siste tre årene har jeg studert økonomi og administrasjon ved OsloMet og leverte bacheloroppgaven i mai. Jeg jobber nå som team assistent i Deloitte hvor jeg trives veldig godt. 

Gjennom den siste delen av ungdomstiden min har jeg vært veldig aktiv i AUF (som anbefales – det er virkelig noen av de beste årene i mitt liv!) Mitt engasjement er ekstra sterkt for bolig, studenter og økonomi. Livssituasjonen har tydelig preget mitt engasjement!

Jeg er veldig opptatt av at det skal bli enklere for oss unge å skaffe oss bolig, enten vi skal kjøpe eller leie. Det er blitt alt for dyrt, og det må vi gjøre noe med. Som student har jeg også opplevd hvor kjipt det er å nesten aldri ha penger på konto til annet en lån, renter og strøm. Stipendet er i dag alt for lite i forhold til hvor dyrt alt har blitt. Bedre lån og stipend for studenter er derfor et mål i seg selv som vil gjøre hverdagen til oss unge tryggere, bedre, og friere.

En annen sak jeg vil trekke frem er klima, rett og slett fordi Norge under dagens Høyre-regjering ikke klarer å kutte utslipp raskt nok. Arbeiderpartiet vil ta det ansvaret, og vi vil gjøre det på en ansvarlig måte. Vi skal kutte utslipp, og vi skal skape nye, grønne jobber. Det er noe av det viktigste vi skal gjøre de kommende årene. Jeg vil bidra til det.

Som de fleste andre verdsetter jeg fritid veldig høyt! Interessene varier med tiden på året og med været. Er været dårlig er det ingen ting jeg liker bedre enn å slappe av i sofaen og se på film eller serier. Er været derimot bra er jeg veldig glad i å være ute på tur. Liker å være på hytta om vinteren og ved havet om sommeren. Jeg har ny fritidsinteresse annenhver uke, så litt risikabelt å skrive for utfyllende, men en fast hobby har jeg likevel, og det er å fly. Fryktelig rar hobby, men den originale pilotdrømmen endte heller med å fly småfly på fritiden. Jeg trives ganske godt med det valget.

Tobias Linge smiler mot kamera med armene ned
  • Butikkmedarbeider hos ARK på Bekkestua 2012-2015.

  • Drev egen bedrift, Normex Trading AS, fra 2014 til 2018.

  • Kampanjesekretær AUF i Akershus i desember 2016.

  • Fylkessekretær i AUF i Akershus 2017-2018.

  • Fylkesleder for AUF i Akershus 2018-2020.

  • Org.medarbeider, LO Oslo & Akershus på forsommeren 2019.

  • Fylkesleder for AUF i Viken 2020-2021.

  • Styremedlem i Bærum Arbeiderparti siden 2020.

  • Startet denne våren som team-assistent i Deloitte Advokatfirma AS.